Orez cu ciuperci si un fel de zacusca pe langa niste Tuborg la gheatza

Asadar ne-a lovit din nou foamea … ca de la caldura am fost loviti destul de cateva zile … si asa darnici cum suntem ne lasam loviti de tot ce gasim prin jurul nostru.

Astazi reteta rapida pentru ca m-a mancat undeva sa scot de prin congelator tot ce nu mai era de actualitate si am dat peste 1 bucata punga vinete coapte si pregatite pentru salata si 1 bucata punga ardei copti si pregatiti pt salata. Pt ca nu sunt un mare fan salata de vinete si pentru ca ardei copti nu prea aveam cu ce sa ii asortez incluzand si vinetele am purces la cele ce urmeaza … Atentie reteta e un pic mai complicata dar am pastrat-o tot in timpul de baut 3 Tuborg sa nu va incurc in numere… Asadar sa trecem la ingrediente:

300g vinete coapte, decojite pregatite pt salata

300g ardei copti, decojiti pregatiti pentru salata

300g ciuperci (NU DE LA CUTIE)

100g orez cu bob lung

unt, sare, piper, alte condimente de prin casa, ulei de masline

1 ceapa gigantica sau 2 cepe normale

5-10 catei usturoi

MINIM 3 Tuborg reci de la gheatza (NEAPARAT) sau alta bere pe gustul fiecaruia

1 pahar vin alb demisec

… daca am uitat ceva va dati voi seama mai incolo in desfasurarea actiunii :))

In primul rand umplem un pahar cu bere rece de la frigider si sorbim cu pofta 2-3 guri mari

Inainte sa ne apucam de treaba efectiv dezghetam vinetele / ardeii … sau daca nu avem la gheatza ne coacem cateva si le punem la stors  pana arata dupa cum urmeaza:

Ciupercile se spala bine, si se taie cubulete, feliute, stelutze pana suntem multumiti de ele. Se curata cele 2 cepe si vom avea:

Revenim la paharul de Tuborg pt ca e rece si bun … mai sorbim 2-3 guri si in timp ce facem asta masuram o cana de orez si il punem in apa rece rece sa faca baitza

Intr-o tigaie incinsa bine (chiar daca e cald afara tot incinsa trebuie sa fie) calim ceapa in 2 linguri de ulei , asa pana prinde un pic de auriu si ii aruncam ciupercile in cap

Reimprospatam paharul de Tuborg cu bere … si le dam si ciupercilor niste vin … asa vreo 2-4 linguri peste cap si o lingurita de sare. Le lasam la fiert pana dispare vinul din ele … si arata cam asa:

Cat timp se imbata ciupercile …. punem 1 si 1/2 cana apa la fiert cu o lingurita de sare si 1 lingura ulei masline … cand incepe sa se agite apa scoatem orezul de la rece, il strecuram si il bagam la fiert

Il amestecam bine si cand am vazut prima spuma, dam focul mic mic de tot, acoperim cu capac si il lasam 10 minute sa se bucure de baitza fierbinte.

Intre timp ne apuca de zacusca … intr-o tigaie topim niste unt, taiem ardeii si vinetele bucatele, rondele inimioare si le aruncam peste unutul abia topit sa absoarba toata bunatatea … lasam la foc mediu si mai stropim din cand in cand cu apa sa nu ni se lipeasca de tigaie toata averea … Intre timp nu uitam sa stropim cu Tuborg de la frigider si gatul nostru

si zacusca initiala ar trebui sa fie ceva de genu

Lasati zacusca sa se bucure de caldura … si reveniti la orez care intre timp este fiert si daca ati facut totul cum trebuie fara apa in el. In caz ca mai are apa o stoarceti si adaugati ciupercile cu ceapa peste el

orezu … si amestecu de ciuperci …

pana aici ar fi trebuit sa terminati 2 beri reci de baut … daca nu recuperati repede si trecem mai departe

Revenim la zacusca … intre timp a scapat de apa asa ca e momentul sa o udam iara cu ceva apa sau vin dupa gust, de data asta ii mai dam si 1 lingurita de sare, ceva piper, niste tarhon si oregano i-am dat eu voi ii dati ce vreti …  si ii aruncati cu ciuda tot usturoiul taiat si pisat cu latul cutitului peste ea … o mai lasati vreo 10 minute si ar trebui sa devina cam asa:

Intre timp sper ca v-ati ocupat si de berea rece … si v-ati astamparat setea …  si am ajuns la final unde avem dupa cum urmeaza … o garnitura relativ dulce (orezul cu ceapa si ciuperci) si alta relativ acida / acra (vinetele cu ardei si usturoi) care impreuna merg de minune … se completeaza una pe alta si va vor lasa gura apa dorind sa mancati cat mai mult din ele 🙂

Sarbatoriti reusita cu inca minim un pahar de Tuborg rece si aruncati in farfurie mancarea sa se raceasca un pic

Pentru cei mai carnivori dintre voi (asa cum sunt si eu )… va recomand un piept de pui fript la tigaie in unt si o sa aveti o masa copioasa si cu totul atceva decat clasica ceafa de porc cu cartofi prajiti si salata …

Spor la Tuborg  pana data viitoare … si din nou multumesc trupei Parazitii pentru ca mi-au tinut de urat in bucatarie … berii Tuborg ca mi-a tinut de sete si tigarilor kent6 pt ca exista.

Advertisements

One comment

  1. Pfaaa, mare bucatar ce era Tudorica 😀

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: