Piept din pui cu ciuperci si ceva usturoi pe langa 3 Tuborg si smantana

Astazi o sa va prezint o reteta simpla, indicata pentru pitzipoance sau cocalari care vor sa isi impresioneze iubitul / iubita in stilul MasterChef … asadar sa purcedem catre: Pui cu ciuperci, smantana si usturoi cu 3 Tuborg.

Ingrediente (musai)

500g piept de pui  (daca nu va place pieputul puteti folosi si pulpe dezosate, desi pana la urma nu o sa se mai cunoasca)

300 – 500g ciuperci (nu luati la conserva ca va luati tzeapa vietii, luati ciuperci adevarate nu conserve contrafacute de chinezi)

500g smantana (luati de care vreti numa sa nu fie de-aia care curge ca laptele ca nu e smantana 100%)

usturoi – cat cuprinde

condimente: gen sare, piper, boia, cimbru, oregano … etc

minim 3 Tuborg la 500ml rece de la gheatza ( daca nu va place Tuborg luati orice alte MINIM 3 BERI, dar nu le beti inainte de a va apuca de gatit)

 

Desfasurarea actiunii:

1.Se scoate un Tuborg rece de la frigider si se umple o halba. Se incepe a se bea din halba pe parcursul urmatorilor pasi

2. Ne indreptam atentia spre pui 

Pieptul de pui sau ce o fi de pui … se taie felitutze, inimioare sau zvastice mici, fiecare cum prefera si se condimenteaza cu: sare, piper, cimbru, otet balsamic, ulei de masline, boia iute, chili, sau ce alte condimente mai gasesti prin casa si ti se pare ca ar da bine in momentul respectiv. Eu am ales: sare, piper, cimbru, oregano, otet balsamic, ulei de masline. Se amesteca bine si se lasa asa la inchegat vreo 20-30 de minute sa se patrunda bine puiul de mirodenii.  Dupa care … se mai bea un pic din Tuborgul rece si …

3. Ciupercile se spala (bine si energic cu apa nu cu Tuborg) se taie feliute, cubulete, stelutze fiecare ce isi doreste si se pun la calit intr-o tigaie cu 3 linguri ulei ACOPERITA (neaparat acoperita sa isi lase zeama in tigaie) …. v-as arata dar am uitat sa fac poza. Cand sunt aproape facute (adica musti din ele si nu iti e scarba ca sunt crude rau … ) se pun peste ele sare (cata crezi ca o sa dea bine dar in principiu nu mai mult de juma de linguritza la 400g ciuperici si ustuori tocat si presat cu latul cutitului sa curga zama din el (preferabil nu mai mult de 6 catei de ustuori ca o sa fi se faca rau dupa aia). Se mai lasa vreo 10 minute la foc mediu spre mare, se mai bea un pic de Tuborg si se revine la pui.

4. Puiul se arunca in alta tigaie (sper ca aveti 2 tigai in casa) acoperita si asta, si se lasa la foc mare si rau pana se rumeneste frumos. In tot timpul asta trebuie sa aveti grija si la ciuperci care is pe gata si la tuborg care trebuie baut NEAPARAT. 

5. Intr-un final dupa cel putin o sticla de Tuborg trebuie sa aveti asa:

Image

puiul rumenit bine intr-o tigaie si ciupericile cu usturoi in alta tigaie si ele comestibile si bune de mancat. Luati de pe foc ambele tigai si acoperiti-le, Lasati sa se odihneasca pt ca le-a luat dreq destul pe flacari. 

6. In momentul asta este mai mult ca sigur ca ati terminat o bere asa ca este momentul sa va indreptati spre frigider si sa o scoateti pe a doua

Image

berea goala  si … 

Image

refillul 

7. Cu Tuborgul reinoit este vremea sosului … care e foarte simplu 

7a. Intr-un castron mare se pune smantana (minim 500g pentru reteta asta)

Image

Dupa smantana vine o lingura de faina alba (adica de grau)

Image

Dupa faina vine o linguritza de mustar (nu puneti mai mult de o lingurita ca o sa va para rau dupa aia)

Image

Dupa care stropiti cu 2 lingurite de otet balsamic

Image

Reveniti la Tuborg sa nu se incalzeasca pt ca abia l-ati scos din frigider si e rece si vesel 

Image

Adaugati apa (pana se face mai moale un pic decat aluatul de clatite) si amestacati tot shtitul de sos … in final trebuie sa iasa ceva cam asa: (daca nu iese deja nu mai conteaza ca ati ajuns cam la 2 beri baute, deci orice iese sau cum arata e deja beton daca inca mai sunteti in bucatarie)

Image

Daca ati ajuns pana aici e momentul sa sarbatoriti cu o gura mare de Tuborg (sau ce bere va pica bine la stomac) si sa treceti mai departe. 

8. Amestecati puiul cu ciupercile (cu tot cu zeama din tigai) intr-o tigaie mare si aduceti la foc mediu (vreo 5-10 min. sa prinda viata) pana va arata cam asa:

Image

9. Aruncati cu tupeu sosul peste, plus vreo 3-5 catei de usturoi pisati dupa cum se vede mai jos:

Image

Amestacati bine, puneti capac, dati focul la mediu spre mic si ma bagati inca u Tuborg pentru ca deja ar fi trebuit sa il terminati pe al 2-lea

Image

O data cu al 3-lea Tuborg puneti in alta cratita de o mamaliga … sper ca stiti ce e si cum se face Mamaliga.

Lasati fiertura minune pe foc amestacand din cand in cand, pana se ingroasa sosul de smantana, sorbiti cu placere ultima jumatate de Tuborg rece in timp ce amestecati in mamaliga. 

Image

In timp ce terminati al 3-lea Tuborg ar trebui sa fie gata si mancarea … asa ca va puteti apuca de “plating” cum zic MasterChefii de pe Pro-TV  … platingul meu arata cam asa ( din moment ce nu mancasem nimic toata ziua si bausem deja 3 beri la 0.75 pe stomacul gol)

Image

Cum ar spune chefii de la Pro-Tv nu incarcati farfuria si incercati sa o faceti sa arate cat mai bine … eu nu am avut vreme ca imi era o foame de lup si dupa 3×0.75 l de bere nu prea imi mai pasa cum arata … dar va promit ca o sa incerc data viitoare sa apar cu un “plating” mai sexy pt fani. 

In final … pofta buna … o sa va lingeti pe degete si o sa ragaiti de pofta va promit. 

Asistenti la reteta: kent6 ca doar unde ati mai vazut bucatar sa nu stea cu tigarea in coltul gurii si trupa Parazitii care mi-a cantat in surdina cat am stat la aragaz. Daca vreti puteti alege alta muzica va promit ca mancarea o sa iasa la fel de buna. 

Pana data viitoare … spor la Tuborg 🙂 

 

Advertisements

One comment

  1. am uitat sa precizez … sa moara CNA-ul de ciuda: acest program contine plasare de produse … ca imi era lene sa dau blur peste marcile inregistrate si reclama la tuborg nu e platita de nimeni … e doar pt ca iubesc la nebunie berea asta 😛

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: